Koken met verse kruiden en specerijen geeft je gerechten niet alleen meer smaak, het is ook nog eens goed voor je gezondheid. In dit artikel hebben we het over de gezondheidsvoordelen van 5 vaak gebruikte verse kruiden en geven we je wat inspiratie om van je volgende maaltijden een echte smaakbom te maken die bovendien je gezondheid ten goede komt.

 

Basilicum

Met zijn felgroene kleur en mediterrane smaak is basilicum het perfecte ingrediënt voor een klassieke salade caprese, een lekkere bruschetta of een spiesje met tomaat en mozzarella. Maar wist je dat het ook een krachtige antioxidant is die zowel veel magnesium bevat dat een goede doorbloeding bevordert als vitamine A wat goed is voor je ogen? Dus wanneer je nog eens groene pesto maakt met de Leo vijzelset of basilicumblaadjes snijdt met de kruidensnijset om je pizza af te werken, aarzel dan niet om een beetje extra toe te voegen!

 

Munt

Hoewel het niet typisch in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd vanwege de sterke smaak, is verse munt een goede bron van zowel vitamine A als essentiële oliën die maagklachten verzachten en de spijsvertering bevorderen. Dus wanneer je nog eens met spijsverteringsproblemen kampt, kan een verse muntthee, gemaakt in de Ron theepot, je misschien wel verlichting brengen.

 

Tijm

Tijm zit boordevol vitamine C, wat een grote hulp is voor je immuunsysteem, maar is ook rijk aan calcium dat je helpt om je botten gezond te houden, ijzer dat de productie van rode bloedcellen stimuleert en kalium dat de bloeddruk verlaagt. Dus wanneer je verse tijm snijdt met het Leo koksmes en toevoegt aan je gebraden kip, gebakken aardappelen, etc., krijg je niet alleen een lekkere smaak maar ook ineens een heleboel voordelen voor je gezondheid.

 

Gember

Als je veel last hebt van misselijkheid of ochtendmisselijkheid, is het een goed idee om met je multifunctionele rasp wat verse gember te raspen voor een lekkere gemberthee. Met slechts 1 gram gember kan je de symptomen van je misselijkheid al aanzienlijk verminderen. Daarbovenop werkt gember ook ontstekingsremmend dus als je in de fitness net iets te veel je best hebt gedaan, kan een beetje gember helpen om je spierpijn te verminderen.

 

Look

Hoewel knoflook vaak in gerechten wordt gebruikt omwille van zijn smaak, is het ook zeer voedzaam en goed om een verkoudheid te bestrijden. Daarnaast kan knoflook ook een hoge bloeddruk verminderen over een langere tijdsspanne en je cholesterolgehalte verbeteren. Reden te meer om je BergHOFF knoflookpers boven te halen en een teentje look toe te voegen aan je saladedressing, geroosterde aardappelen, gegrilde lamskoteletten, etc.!