Eind september 2023 sloot BergHOFF Worldwide zich met trots aan bij het Charter voor Duurzaam Ondernemen, geïnitieerd door Voka Limburg (VCDO). Dit strategische initiatief onderstreept ons engagement om duurzaamheid in te bedden in ons bedrijfskader en meerdere duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. Ons actieplan op maat is ontworpen om sociaal ondernemerschap te stimuleren, waarbij winstgevendheid naadloos wordt geïntegreerd met bewuste sociale en ecologische bedrijfspraktijken, waardoor onze wereldwijde reputatie wordt verbeterd.

Over een periode van drie jaar zal BergHOFF Worldwide een actieplan uitvoeren dat is afgestemd op de 17 Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties. Jaarlijks zal onze vooruitgang worden onderzocht door een team van onafhankelijke experts, die onze afgeronde acties zullen evalueren. Succes in deze evaluaties levert ons het SDG Pioneer-label op onder het Voka Charter voor Duurzaam Ondernemen. Elk jaar hebben we de taak om minimaal 10 acties te implementeren in ten minste vier van de vijf kerngebieden: People, Planet, Prosperity, Partnership en Peace.

Deelnemen aan het VCDO-initiatief (Voka Charter Duurzaam Ondernemen) biedt een weg naar succes voor ons bedrijf:

    • Een positief en duurzaam bedrijfsimago cultiveren: De reputatie van ons merk verbeteren door een oprecht engagement voor duurzaamheid en ethische bedrijfspraktijken aan te tonen.
    • Internationale erkenning en prestige verwerven: Verdien het gewaardeerde UN-kwaliteitslabel, versterk onze wereldwijde reputatie en toon onze toewijding aan duurzame ontwikkeling.
    • Kosten verlagen door energie-efficiëntie: Energiebesparende maatregelen implementeren om de operationele kosten te verlagen en tegelijkertijd onze verantwoordelijkheid voor het milieu te nemen.
    • Interne steun voor duurzaamheid bevorderen: Een sterke interne cultuur opbouwen die duurzame initiatieven waardeert en ondersteunt, door ervoor te zorgen dat elk teamlid op één lijn zit met onze duurzaamheidsdoelen.

Bij BergHOFF Worldwide zijn we niet zomaar een bedrijf; we zijn een kracht voor positieve verandering. Wij geloven in het maken van een blijvende impact op zowel het milieu als onze stakeholders, en dat alles met behoud van de hoogste kwaliteits- en prestatienormen. Onze toewijding aan duurzaamheid zit diep en vormt de kern van alles wat we doen.

Door de Sustainable Development Goals (SDG's) in onze bedrijfsstrategie te integreren, zijn we toegewijd om duurzaamheid in elk facet van onze activiteiten te integreren. Van onze missie en visie tot onze productontwikkeling en verpakkingsprocessen, duurzaamheid is niet alleen een doel maar een manier van leven bij BergHOFF Worldwide.

We zijn er trots op dat we deel uitmaken van de wereldwijde beweging naar een groenere toekomst. Sluit je bij ons aan terwijl we ons verenigen voor een duurzame toekomst. Samen kunnen we echt een verschil maken.

Algemene informatie over de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties vind je hier: https://sdgs.un.org/goals.