De perfectie antiaanbaklaag

 

Wij houden net zoveel van onze planeet als jij. Daarom ontwerpen we duurzaamheid, herbruikbaarheid en recycleerbaarheid in al onze collecties. Onze producten zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit voor een leven lang kookplezier, zodat ook jij kan bijdragen aan het welzijn van onze planeet. Ons keukengerei heeft bijvoorbeeld dubbele functies, onze potten zijn ontworpen om voedselverspilling tegen te gaan en ons slim kookgerei bevordert energiezuinig koken. Bij BergHOFF geloven we sterk in het creëren van toegevoegde waarde voor al onze stakeholders en in het cultiveren van een omgeving waarin energiebesparing, het optimaliseren van tijd en verbeteren van efficiëntie prioriteit hebben, terwijl de algehele koolstofvoetafdruk wordt verminderd op weg naar een duurzame toekomst. 

Of je nu op zoek bent naar pannen die een leven lang meegaan of een antiaanbakpan met een gezonde antiaanbaklaag, BergHOFF garandeert een geweldige kookervaring die in lijn is met  duurzaamheid en gezondheid. Vooruitlopend op toekomstige regelgeving zijn we klaar om verwachtingen te overtreffen door PTFE-coatings te vervangen door antiaanbaklagen, vrij van PFAS.

Al onze nieuwste innovaties op het gebied van kookgerei zijn voorzien van deze geavanceerde, milieubewuste oplossing. Onze toewijding gaat verder dan innovatie; we ontwikkelen elk product met het milieu in gedachten en streven naar de laagst mogelijke impact. BergHOFF biedt niet alleen milieubewuste oplossingen; wij bieden je het ultieme kookplezier, zodat je culinaire avonturen even heerlijk als verantwoord zijn!

 

WAT IS EEN ANTIAANBAKLAAG?

In alle aluminium en sommige gietijzeren potten en in sommige roestvrijstalen potten vind je een coating die dient als buffer tussen je ingrediënten en het materiaal van de pan. Over het algemeen gebruikt BergHOFF een CeraGreen of een FernoGreen antiaanbaklaag. Benieuwd naar het verschil? Lees dan snel verder!

 

WAT IS CERAGREEN ANTIAANBAKLAAG?

Ontdek de keramische antiaanbaklaag van BergHOFF, genaamd CeraGreen. Deze innovatieve coating is gemaakt van robuuste, natuurlijke materialen, verkrijgbaar in verschillende minerale mengsels. Wat CeraGreen onderscheidt, zijn niet alleen de uitstekende prestaties, maar ook het milieubewustzijn - de productie van de keramische coating vermindert de CO2-uitstoot aanzienlijk in vergelijking met de gebruikelijke PTFE-coatings.

Geniet van gezond koken*: onze keramische coating is PFAS-vrij, wat zowel voor jou als voor het milieu een betere ervaring is. Dankzij de uitstekende antiaanbak eigenschappen kan je met deze coating koken met minimale tot geen vetstoffen. Het is het perfecte alternatief voor traditionele PTFE antiaanbaklagen en blinkt uit in duurzaamheid, antiaanbakprestaties en onderhoudsgemak.

CeraGreen is bestand tegen kleuroverdracht, hitte en vlekken tijdens het koken en garandeert een aromaatneutrale en onvervalste smaak. Kies uit een spectrum van kleuren, van licht tot donker, om de esthetiek van je keuken aan te vullen. Verhoog je culinaire ervaring met CeraGreen - waar prestaties en duurzaamheid elkaar ontmoeten in een palet van levendige opties.

* Bevat GEEN PFAS en er zijn GEEN PFAS gebruikt tijdens het productieproces, in tegenstelling tot pannen met PTFE-coating.
Lagere CO2-uitstoot tijdens productie dan pannen met PTFE-coating.
Bevat geen "Substance of Very High Concern" (SVHC) in een concentratie > 0,1% gewichtsprocent, zoals momenteel vermeld in de Europese ECHA "Candidate list for authorization".
Met betrekking tot toxische stoffen voldoet het aan de REACH-verordening (EG) nr. 1907/2006

 

WAT IS FERNOGREEN ANTIAANBAKLAAG?

FernoGreen is een industriële antiaanbaklaag voor kookgerei (PTFE) en bakgerei (siliconen-polyester). Deze unieke coating staat vooral bekend om zijn ultieme antiaanbakeigenschappen. Het voorkomt dat voedsel in de pan blijft plakken tijdens het koken, zelfs met een absoluut minimum aan olie. PTFE-coatings stoten olie, water en voedingsstoffen af. Suikers, gluten en eiwitten kunnen zich niet hechten aan het oppervlak. Zorg er wel voor dat je goed voor het kookgerei zorgt door zacht keukengerei te gebruiken, nooit in de pan te snijden en beschermers te gebruiken bij het opbergen om krassen op de coating te voorkomen. Onze FernoGreen coating bevat geen PFOA, GEN-X, BPA, APEO, NMP of PFOS.

 

LABEL DUURZAME FORMULE (VOOR FERNOGREEN)

Het beste voor jou, je gezondheid en het milieu. Deze 'Duurzame formule - markering' voldoet aan belangrijke eisen voor milieu- en gezondheidsbescherming. Het heeft een significante bijdrage en invloed op vragen rond duurzaamheid.

Het garandeert dat de PTFE antiaanbaklaag:

1/ Geproduceerd zonder verontreinigende stoffen: Ons doel is om het milieu en daarmee het menselijk leven in het hele productieproces te beschermen. Daarom zijn alle stoffen op de SVHC-lijst (Substances of Very High Concern - zeer zorgwekkende stoffen) van de REACH-verordening 1907/2006 van de Europese Commissie verboden bij de samenstelling van onze coatings.

2/ Grondstofzuinig geproduceerd: Onze fabrikanten richten zich consequent op de ontwikkeling van coatings die zo efficiënt mogelijk worden geproduceerd en verwerkt. (CO2-neutrale productie / Closed loop watergebruik / waterverdunbare coatingmaterialen)

3/ Geproduceerd in een veilige werkomgeving: We staan op een veilige werkomgeving bij de verwerking en productie van onze coatings, omdat we geen stoffen gebruiken die vermeld staan in Bijlage XVII (EC REACH Verordening 1907/2006), ook al is het gebruik ervan voor de productie van coatings daar toegestaan.

Het bovenstaande wordt voortdurend gecontroleerd en aangepast aan de nieuwste EU-wetgeving, die streng wordt gecontroleerd door geaccrediteerde externe testlaboratoria.

HET VERSCHIL TUSSEN CERAGREEN EN FERNOGREEN?

CeraGreen en FernoGreen kookgerei met antiaanbaklaag zijn vrijwel hetzelfde in termen van gebruik, onderhoud en duurzaamheid. Als je op zoek bent naar nieuw kookgerei, moet je vooral letten op de prestaties, het design en de prijs van het kookgerei.

Beide coatings hebben een hoge antiaanbakkwaliteit, maar pannen met een FernoGreen antiaanbaklaag zijn beter in het voorkomen dat voedsel aan het oppervlak blijft plakken.

 

CERTIFICERINGEN EN TESTEN

CeraGreen en FernoGreen coatings zijn volledig goedgekeurd volgens de meest recente EU-voorschriften voor contact met voedingsmiddelen, getest door geaccrediteerde externe testlaboratoria en veilig in gebruik.

 

ANTIAANBAKLAGEN OP BERGHOFF KOOKGEREI

Volg onze tips om de levensduur van je kleef en antikleef kookgerei te verlengen.