BergHOFF definieert, ontwerpt en levert al meer dan 30 jaar kookgerei en keukengerei van hoge kwaliteit. Vertrouwd door een loyaal en groeiend klantenbestand variërend van beginnende koks tot professionals, zorgt BergHOFF voor consistente uitmuntendheid in prestaties en productkwaliteit. Als onderdeel van onze toewijding aan het leveren van topkwaliteit producten en klantenservice, introduceren we met trots onze garantiestrategie, in lijn met de visie van BergHOFF. Wij staan achter onze producten en bieden een garantie tegen fabricage- en materiaalfouten vanaf de aankoopdatum.

De garantievoorwaarden van BergHOFF Worldwide dienen als richtlijn voor het gebruik van BergHOFF-producten in overeenstemming met de meegeleverde onderhouds- en gebruiksinstructies. Deze voorwaarden kunnen worden aangepast of toegepast door de aangesloten bedrijven van BergHOFF op basis van lokale regelgeving.

Wij zorgen voor transparantie in onze garantie-uitvoering door informatie over garantievoorwaarden te verstrekken via meerdere contactpunten met onze klanten. Deze informatie is gemakkelijk beschikbaar op onze webshop, verpakkingen, gebruiks- en onderhoudshandleidingen en op de BergHOFF website. We zijn er trots op dat we transparant en toegankelijk zijn voor onze klanten tijdens elke stap van hun reis met ons.

Als je ondanks alle goede zorgen toch een probleem ondervindt dat onder de garantie valt, kun je contact opnemen met onze klantenservice: ww.cc@berghoffworldwide.com. Het is belangrijk om na een aankoop altijd je factuur of kassabon bij je te houden. Een aankoopbewijs is vereist om in aanmerking te komen voor de garantie! Onze klantenservice onderzoekt het product waarop de klacht betrekking heeft en beslist naar eigen inzicht of het defect onder de garantie valt. Als het product waarop de klacht betrekking heeft onder de garantie valt, wordt dit product vervangen door een identiek product. Als het product niet meer leverbaar is in het assortiment, bieden wij een gelijkwaardig product aan. Alleen verwerkingskosten zoals transport- en administratiekosten voor een legitieme garantie worden door ons gedragen.

Bij BergHOFF zijn we toegewijd aan het leveren van de hoogste kwaliteit en prestaties voor onze producten. Het is belangrijk om bepaalde voorwaarden in detail te bespreken om duidelijkheid te garanderen.

Over het algemeen heeft kookgerei met antikleeflaag een kortere levensduur dan kookgerei zonder antikleeflaag. Onder normale omstandigheden en met de juiste zorg, inclusief het gebruik van het juiste keukengerei en panbeschermers bij het opbergen, kan de antiaanbaklaag ongeveer 2 tot 3 jaar meegaan (met uitzondering van gietijzeren kookgerei, dat een leven lang meegaat). Na deze periode kan de antiaanbaklaag zijn effectiviteit verliezen en wordt vervanging aanbevolen. Om onze klanten zekerheid te bieden, biedt BergHOFF Worldwide een garantie van 2 jaar op alle antiaanbaklagen. Deze garantie onderstreept ons streven naar kwaliteit en klanttevredenheid.

Ons (gerecycleerd) roestvrijstalen kookgerei staat bekend om zijn ongeëvenaarde duurzaamheid en uitzonderlijke kwaliteit. BergHOFF Worldwide is verheugd zijn klanten een beperkte levenslange garantie op roestvrijstalen kookgerei te kunnen bieden. We garanderen onberispelijke prestaties en garantie gedurende 30 jaar vanaf de aankoopdatum. Begin aan een leven lang kookplezier!

Raadpleeg deze pagina voor de aanbevolen algemene voorwaarden van BergHOFF Worldwide.