Het juiste kookgerei voor elke toepassing

 

Het juiste kookgerei kiezen voor een specifieke klus is makkelijker gezegd dan gedaan. De hoeveelheid kookgerei, coatings en kleuren kan vaak overweldigend zijn. BergHOFF heeft een checklist gemaakt om je door de grote hoeveelheid kookgerei op de markt te leiden, zodat je het juiste kookgerei kunt kiezen op basis van de ingrediënten en het gerecht dat je het lekkerst vindt.

1/ Zorg ervoor dat je nieuwe kookgerei bij je kookplaat en oven past. BergHOFF biedt kookgerei dat op alle soorten kookplaten past, inclusief inductie.

2/ De maat is belangrijk: gebruik de juiste maat kookgerei om hete plekken te voorkomen en energiezuinig te koken.

3/ Kies je kookgerei op basis van je ingrediënten. Een delicate vis of een authentieke steak vereisen een andere bereidingswijze. BergHOFF biedt een assortiment kookgerei dat ideaal is voor de bereiding van alle mogelijke ingrediënten.

4/ Kies je kookgerei op basis van het gerecht en het bakresultaat dat je wilt bereiken. Wil je je steak medium of rare? Ben je op zoek naar een snel roerbakgerecht of een langzaam gekookte stoofpot?

In het algemeen biedt BergHOFF drie soorten kookgerei van hoge kwaliteit voor alle ingrediënten en bakresultaten: roestvrij staal: ideaal voor koken en aanbraden op hoge temperatuur, anti-aanbak kookgerei: ideaal voor allround bakken en gietijzeren kookgerei: perfect voor het bereiden van langzaam gekookte stoofpotten. Onderstaand diagram toont je de perfecte pasvorm van onze kookgerei op basis van je ingrediënten en bakresultaat.

De perfecte partner voor braden op hoge temperatuur: (gerecycleerd) roestvrij stalen kookgerei

Er is een reden waarom de meeste professionele chef-koks de voorkeur geven aan (gerecycleerd) roestvrijstalen kookgerei. Roestvrij staal is precies wat je wilt op het gebied van duurzaamheid. Levenslang kookplezier is gegarandeerd! In het algemeen is BergHOFF RVS kookgerei een duurzame keuze voor de milieubewuste, moderne keuken. Daarnaast kun je met (gerecycleerd) roestvrij stalen kookgerei op hoge temperaturen koken en is het volledig PFOA- en PTFE-vrij. De meerlaagse, geleidende bodem is de perfecte partner voor energiezuinig koken. Wanneer je van je maaltijd hebt genoten, stop je je (gerecycleerde) roestvrijstalen kookgerei gewoon in de vaatwasser. Je hoeft je geen zorgen te maken over het gebruik van metalen keukengerei tijdens het koken, want dit kookgerei is krasbestendig. Elk (gerecycleerd) roestvrijstalen product is 100% recycleerbaar en gemaakt van plasticvrije, hernieuwbare materialen die steeds opnieuw gebruikt kunnen worden. (Gerecycleerd) roestvrijstalen kookgerei is verkrijgbaar zonder coating, ideaal als je op zoek bent naar hittebestendig en extreem duurzaam kookgerei, en verkrijgbaar met CeraGreen antiaanbaklaag, ideaal om meer kwetsbare ingrediënten te bereiden. BergHOFF kookgerei gemaakt van (gerecycleerd) roestvrij staal heeft dezelfde kwaliteit en eigenschappen als elk ander product gemaakt van nieuw roestvrij staal.

 

1. (Gerecycleerd) Roestvrij stalen kookgerei zonder coating 

Niet-gecoat (gerecycleerd) roestvrij staal is even robuust als hittebestendig. Met de juiste zorg kan dit kookgerei eeuwig meegaan, waardoor het een echt duurzame keuze is.

Onze ongecoate (gerecycleerd) roestvrijstalen pannen hebben een duurzaam oppervlak dat niet barst. Gebruik voor de beste resultaten altijd olie of boter als je kookt met een ongecoate koekenpan. Dit voorkomt dat het voedsel blijft plakken. Ongecoat (gerecycleerd) roestvrijstalen kookgerei is erg stevig en makkelijk te onderhouden. Je kunt ze gemakkelijk in de vaatwasser stoppen. Als ongecoate pannen goed worden schoongemaakt en onderhouden, kunnen ze eeuwig meegaan. Je hoeft je geen zorgen te maken over het gebruik van metalen keukengerei tijdens het koken, want dit kookgerei is krasbestendig. Bekijk onze beste tips over hoe je de levensduur van roestvrijstalen (gerecycleerde) pannen zonder coating kunt verlengen.

  • Perfect voor koken op hoge temperaturen of gebruik in de oven
  • Gemaakt van hoogwaardig (gerecycleerd) roestvrij staal: de duurzame keuze, gemaakt om een leven lang mee te gaan
  • Kook met vertrouwen: duurzaam kookgerei

2. (Gerecycleerd) Roestvrij stalen kookgerei met coating 

Onze gecoate (gerecycleerd) roestvrijstalen potten en pannen maken dagelijks koken en schoonmaken eenvoudig, dankzij onze PFAS-vrije CeraGreen keramische antiaanbaklaag. De CeraGreen antiaanbaklaag is gemaakt van sterk, natuurlijk materiaal en is verkrijgbaar in vele minerale mengsels. De CeraGreen coating zorgt ervoor dat voedsel beter bruin wordt en garandeert dat voedsel gemakkelijk loslaat met een minimum aan olie. Metalen keukengerei, zuiveringszout en schuursponzen kunnen de CeraGreen anti-aanbakoppervlakken beschadigen.

Bekijk onze beste tips om de levensduur van gecoate (gerecycleerde) roestvrijstalen koekenpannen te verlengen.

  • Moeiteloze en gezonde* CeraGreen keramische antiaanbaklaag: PFAS-vrij / Plasticvrij
  • Gemaakt van hoogwaardig (gerecycleerd) roestvrij staal

 

De allround antiaanbaklaag in je keuken: (gerecycleerd) aluminium kookgerei

(Gerecycleerd) Aluminium staat bekend om zijn uitstekende warmteverdeling. Het geleidt warmte sneller dan roestvrijstalen kookgerei. Aluminium kookgerei wordt altijd gecombineerd met een antiaanbaklaag en is daarom geschikt voor gezond koken met een minimum aan olie en garandeert dat voedsel gemakkelijk loslaat. In het algemeen gebruikt BergHOFF twee soorten coatings voor (gerecycleerd) aluminium kookgerei: een gezonde* (PFAS-vrije) keramische antiaanbaklaag, CeraGreen genaamd, of een duurzame industriële antiaanbaklaag, FernoGreen genaamd. Beide coatings hebben antiaanbakprestaties van hoge kwaliteit. BergHOFF kookgerei, gemaakt van (gerecycleerd) aluminium, heeft dezelfde kwaliteit en eigenschappen als elk ander product gemaakt van nieuw aluminium.

  • Altijd gecombineerd met een antiaanbaklaag voor het gemakkelijk loslaten van voedsel: CeraGreen of FernoGreen coatings
  • Uitstekende warmteverdeling voor energiezuinig koken
  • Gemaakt van hoogwaardig (gerecycleerd) aluminium 

 

Voor liefhebbers van langzaam koken: gietijzeren kookgerei

Geëmailleerd gietijzer wordt het best gebruikt op een laag tot middelhoog vuur voor een gelijkmatige warmteverdeling. Het houdt geen geuren of smaken vast en is niet reactief, waardoor het ideaal is voor langzaam koken, sauteren en bakken. Kook met niet-metalen gereedschap om te voorkomen dat het glazuur barst.

  • Perfect voor slowcook gerechten
  • Uitstekende warmteverdeling
  • Gemaakt van hoogwaardig en duurzaam gietijzer

 

* Bevat GEEN PFAS en er zijn GEEN PFAS gebruikt tijdens het productieproces, in tegenstelling tot pannen met PTFE-coating.
Lagere CO2-uitstoot tijdens productie dan pannen met PTFE-coating.
Bevat geen "Substance of Very High Concern" (SVHC) in een concentratie > 0,1% gewichtsprocent, zoals momenteel vermeld in de Europese ECHA "Candidate list for authorization".
Met betrekking tot toxische stoffen voldoet het aan de REACH-verordening (EG) nr. 1907/2006.