Ik ben gezond & gerecycleerd

 

Op onze verpakkingen vermelden we dat onze producten gezond en gerecycled zijn met de tekst: "I'm healthy & recycled". Maar waarom zijn onze producten gezond en wat is de invloed van gerecycleerde producten op prestaties, kwaliteit of veiligheid? Je kunt er hier alles over lezen.

 

Gezond kookgerei, wat betekent dat?

Ervaar een gezondere culinaire reis met BergHOFF's innovatieve kook- en keukengerei. Onze toewijding aan jouw welzijn blijkt uit de toepassing van onze CeraGreen anti-aanbaklaag, die een geweldige kookervaring en uitstekende bakresultaten belooft zonder enige PFAS.

CeraGreen is gemaakt van sterke materialen op natuurlijke basis en wordt aangeboden in verschillende minerale mengsels. Het is een PFAS-vrij alternatief voor antiaanbaklagen en overtreft de gebruikelijke PTFE-coatings op het gebied van gezondheidsvoordelen. Het is niet alleen beter voor jou; het is ook beter voor het milieu.

De prestaties van onze keramische CeraGreen antiaanbaklagen zijn ongeëvenaard. Met verschillende kleuropties zijn deze coatings niet alleen hitte- en vlekbestendig, maar ook geur- en smaakneutraal. Kies de perfecte kleur die past bij jouw levensstijl en waarden.

Wees gerust, onze keramische coating voldoet aan de laatste Europese wetgeving en garandeert niet alleen uitstekende antikleefprestaties, maar ook veiligheid bij het gebruik. Verhoog je kookervaring met BergHOFF - waar gezondheid, prestaties en stijl samenkomen in elke culinaire creatie.

 

Gerecycled kookgerei: wat en hoe?

Benieuwd of gerecycleerde producten de prestaties van hun niet-gerecycleerde alternatief kunnen evenaren? Of benieuwd naar de samenstelling van gerecycleerde producten? Of misschien ben je bezorgd over de veiligheid van gerecycleerde producten? Heb je er genoeg van om je af te vragen waarom gerecycleerde producten duurder lijken dan niet-gerecycleerde artikelen? Laten we de wereld van recycling ontdekken!

> Waar zijn gerecyclede producten van gemaakt?

Gerecycleerde producten worden gemaakt van productieresten of afval van eindgebruikers. Recyclingfabrikanten zijn gecertificeerd om de traceerbaarheid te garanderen en om de gerecycleerde inhoud te controleren. Het percentage gerecycleerd materiaal kan variëren van bestelling tot bestelling, afhankelijk van de beschikbaarheid op de markt. Bij BergHOFF bevatten onze gerecycleerde plastic producten ten minste 20% gerecycleerde inhoud en onze gerecycleerde metalen kookgerei (roestvrij staal of aluminium) ten minste 90% gerecycleerd consumentenafval. Dit alles voldoet aan strenge Europese normen.

> Hoe zit het met de kwaliteit?

Ingezameld metaalafval wordt door extractie verwerkt tot de basisgrondstofcomponenten, waardoor dezelfde eigenschappen, kwaliteit of prestaties worden gegarandeerd als bij nieuwe grondstoffen. Deze gerecycleerde componenten vormen de basis voor nieuwe metaalsamenstellingen en legeringen, identiek aan nieuwe legeringen. Alles wordt gecontroleerd volgens de bestaande Europese en internationale metaalnormen. Kunststofafval wordt gesorteerd, gewassen en verwerkt tot recyclagepellets. Om dezelfde eigenschappen, kwaliteit of prestaties als nieuw plastic te garanderen, worden bepaalde additieven toegevoegd. Ze worden allemaal op dezelfde manier gecontroleerd als nieuw plastic en getest volgens strenge Europese normen voor contact met voedingsmiddelen.

> Hoe zit het met duurzaamheid?

Recycling verbruikt tot 95% minder energie in vergelijking met mijnbouw en de productie van ruwe metalen. Er worden minder grondstoffen van onze aarde gebruikt, omdat mijnbouw uitgesloten is. Voor kunststoffen is er een aanzienlijke vermindering van afval, fossiele grondstoffen en CO2-uitstoot tot 85%.

> Hoe zit het met de kosten?

Door de complexiteit van recycling zijn de kosten van gerecycled materiaal nog steeds iets hoger dan die van nieuw materiaal. Naarmate recycling efficiënter wordt en nieuw materiaal schaarser, zal het kostenverschil waarschijnlijk verdwijnen.