Wat met gerecycleerde materialen: roestvrijstaal

 

We krijgen vaak vragen van onze klanten over onze keuken- en kookproducten die gemaakt zijn van gerecycleerd materiaal. Zijn de eigenschappen van gerecyclede pannen met antiaanbaklaag hetzelfde als die van gewone pannen met antiaanbaklaag? Hebben gerecycleerde producten dezelfde samenstelling als het zuivere alternatief? Zijn producten gemaakt van gerecycleerd materiaal goedgekeurd voor voedingsmiddelen? Waarom zijn gerecycleerde producten duurder dan gewone, niet-gerecycleerde producten?

Om je een goed antwoord te kunnen geven op bovenstaande vragen, hebben we een compleet verhaal gemaakt van het recyclingproces van de belangrijkste materialen die worden gebruikt voor keuken- en kookgerei, zoals roestvrij staal, aluminium en plastic, van inzamelen tot wassen, versnipperen en smelten. Laten we in de wereld van recycling duiken.

 

Kookgerei van gerecycleerd roestvrij staal: milieubewust en extreem duurzaam 

Gerecycleerd roestvrijstalen kookgerei is een duurzame keuze voor de milieubewuste, moderne keuken. BergHOFF gerecycleerde roestvrijstalen pannen zijn duurzaam en garanderen een lange levensduur. Dankzij het tijdloze design zullen deze pannen jarenlang geliefd zijn. Gerecycleerd roestvrijstalen kookgerei biedt de verhoogde ervaring van koken met hoogwaardig, duurzaam roestvrij staal dat afval minimaliseert en prachtig past in de moderne en duurzame keuken. Roestvrij staal is 100% recycleerbaar en kan keer op keer hergebruikt worden zonder verlies van kwaliteit en prestaties in vergelijking met nieuw roestvrij staal (SDG 12*: Verantwoorde consumptie en productie).

 

Het recyclingproces

Het recycleren van roestvrij staal vereist gespecialiseerde expertise en geavanceerde machines. Nadat het bij jouw plaatselijke recyclingbedrijf is opgehaald, worden alle soorten roestvrijstaalschroot in een grote versnipperaar gevoerd die het in kleinere stukjes breekt. Met behulp van chemische analyse en fysische processen worden deze kleinere stukken vervolgens op soort gesorteerd voordat ze worden verpakt en in containers geladen voor verzending. De geladen containers worden naar roestvrijstaalfabrieken gestuurd waar ze worden omgesmolten tot waardevolle ruwe elementen die worden verzameld, verwerkt en verkocht voor hergebruik. Bovenstaande processen mengen ook pre-consumentschroot, restanten van productie, en post-consumentschroot, schroot van afgedankte consumentenproducten.

 

Monitoren en testen

Aangezien gerecycleerd en nieuw roestvrij staal dezelfde kwaliteit en eigenschappen hebben, wordt het gerecycleerde roestvrije staal, geproduceerd uit deze 100% gerecycleerde elementen, op dezelfde manier gecontroleerd als nieuw roestvrij staal voor zowel productie als goedkeuring voor voedingsmiddelen. Het eindproduct wordt getest volgens de strengste Europese normen voor materialen die in contact komen met voedsel en toxische stoffen.

 

De kost van kook- en keukengerei gemaakt uit gerecycleerd roestvrij staal 

Door het complexe recyclingsysteem zijn de huidige kosten voor het gebruik van gerecycleerde materialen hoger dan die van nieuwe materialen. Dit verschil in kosten zal in de toekomst grotendeels verdwijnen naarmate inzameling, sortering en recycleren efficiënter worden en nieuwe materialen schaarser. Het voordeel van het gebruik van gerecycleerde materialen ten opzichte van nieuwe materialen is echter dat ze niet gedolven hoeven te worden en dus minder beslag leggen op de hulpbronnen van onze aarde.

 

Lees hier meer over gerecycleerd aluminium en gerecycleerd plastic.

 

* BergHOFF Worldwide is toegewijd aan het maken van een positieve impact op de planeet en onze belanghebbenden zonder afbreuk te doen aan kwaliteit of prestaties. Door de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties te integreren in onze bedrijfsstrategie, streven we ernaar om duurzaamheid te verankeren in onze missie, visie, productontwikkeling en verpakking. Meer informatie over ons engagement voor duurzaamheid en de integratie van de SDG's vind je hier: blogpost BergHOFF Worldwide x Charter van Duurzaam Ondernemen van Voka Limburg. Algemene informatie over de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties vindt u hier: https://sdgs.un.org/goals.